Milo van de Hoge Rielen
Milo van de Hoge Rielen

Wij fokken volgens de reglementering van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus en F.C.I.

 

Niet iedere hond is geschikt om mee te fokken: het uitkiezen van de geschikte teef en reu, is een belangrijke beslissing vooraf. 

Wij streven naar evenwichtige volwassen gezelschapshonden, die voldoen aan de rasstandaard.

De honden worden getest op erfelijke ziektes en hebben hiervoor de nodige attesten.  (ogen, heupen, hart)

Onze pups worden bij ons in de huiskamer geboren en groeien daar ook op, in ons gezin en tussen de andere honden. Als het mooi weer is mogen ze vanaf de 4de week af en toe naar buiten in onze tuin zodat ze de wereld kunnen verkennen. Wij hechten heel veel belang aan de socialisatie. We wandelen met de pups vanaf de 7de week en trainen hen dan ook om zindelijk te worden. Hun vacht wordt verzorgd zodat ze ook hier aan gewend geraken. We proberen hen zo veel mogelijk indrukken te laten meemaken zodat ze al heel jong hieraan gewend raken en zo zeer sociale, niet bange honden worden

 

 

Onze werkwijze:

 

De pups mogen tussen de 7 en 8 weken naar hun nieuwe eigenaar.

Op leeftijd van 6 weken worden de puppy’s ingeënt, wordt er een DNA-staal genomen, worden ze ontwormd(op 4 – 6 – 8 weken), krijgen ze hun chipnummer en worden ze onderzocht door de dierenarts.


Ze krijgen dan ook elk hun Europees Hondenpaspoort.


Op 7 weken onderwerpt Dierengedragstherapeut Dany Grosemans (www.dierengedrag.be) de puppy's aan een gedragstest. Met deze informatie zijn wij als fokker in staat om, samen met de nieuwe eigenaars, de meest geschikte pup uit het nest voor hun gezin te selecteren. Dany Grosemans maakt ook van elke puppy een verslag dat de koper meekrijgt. Daarin wordt aangegeven wat volgens Dany de bazen zoal moeten doen om hun puppy de best mogelijke start te kunnen geven. Ieder gezin krijgt ook een mapje met daarin niet alleen het verslag van hun puppy, maar ook nog meer teksten met uitleg over gedrag, opvoeding en omgang.


Om je te helpen om de pup tot een volwassen hond  op te voeden, hebben we een puppygids opgesteld met uitgebreide informatie (dagelijks verzorging, inenting, voeding…. en foto’s).


Tussen 6 en 7 maanden komt de stamboom in ons bezit via Sint-Hubertus. We willen bij het overhandigen van dit document de eigenaar ook één vachtverzorging-sessie aanbieden : borstelen, nagels knippen, wassen en drogen.  

Na het verkopen van een puppy willen we uiteraard ook contact houden met onze nieuwe eigenaars: af en toe zouden we graag nog een foto en een kort verslagje ontvangen van de puppy zodat we hem blijven kennen.

Natuurlijk zijn we altijd beschikbaar wanneer je raad nodig hebt bij de opvoeding, voeding en de verzorging van vacht… Ook wanneer je deel wil nemen aan een hondententoonstelling staan we de nieuwe eigenaars graag met raad en daad bij.

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u interesse in een pup of wilt u kennis maken met onze Nizinnys dan kan je ons bellen of mailen op :

 

abreugel@telenet.be

Tel. :  0032 14 557359